Wonderlijke terugblikken

Even terug in de tijd om dit keer vanuit een perspectief buiten mezelf nog eens terug te kijken op een invloedrijke situatie in mijn leven, dat is hoe ik het de laatste tijd vaak ervaar, ik hing net bijvoorbeeld boven een pan met kokend water en de hete lucht die daar van af kwam deed me uit het niets denken aan mij en mijn zelf gemaakte broodje in groep vijf, gespiest op een stok boven een kampvuur ergens in de biesbos zittend in een cirkel op een boomstam tijdens een survival-middag. Het broodje zelf was niet meer dan een rauwe deegbal eetbaar dankzij een flinke hoeveelheid suiker maar het moment én het gevoel dat ik toen ervoer zijn me uniek gebleven, het voelt sterk als het eerste moment van besef van wat het vrije leven met je lichaam en geest kan doen.  Dat zo’n terugblik tot me komt via hete lucht van een kokend pannetje met water is misschien raar maar ik zie die eenvoud juist meer als een verificatie van het werkelijke, het is immers niet de eerste keer dat ik een onverwachte terugblik ervaar van een moment in het verleden waarbij ik mezelf letterlijk kan zien groeien in mijn vrijgeestigheid, ze zijn alle wonderlijk! Heb ik zojuist één van de schatten van het ouder worden ontdekt? Ik vraag het mij af.