Cul-de-sac

Omdat ik met haar was durfde ik het. Zonder enige vorm van zekering klommen we omhoog, de voorbereidingen voor ons huisje waren getroffen. Eenmaal boven bleek iets de doorgang naar de bewoonde wereld te blokkeren. Angstig voor de dood sloeg ik mijn hand door een kier die was ontstaan in bovenliggende houten vloer. Mijn handgebaren wisten de stemmen niet te bereiken, een conclusie die mijn lichaam door machteloosheid verlamde. Zíj kwam op voor de liefde en met de kracht die alleen ware toewijding teweeg kan brengen door de natuur overgedragen vanuit het hart naar elke spier in het lichaam, zó brak zij ons onoverwinnelijk vrij. En om door haar van de dood gered te worden was de ware bevestiging van eeuwige liefde. Het was het allemaal waard gezien wij de eerste bleken te zijn die in staat waren een mooie plek te veroveren op de gereserveerde oppervlakte voor de cul-de-sac in spé.