De Maan

Een synoniem voor schoonheid. Sinds kort realiseer ik mij pas echt de schoonheid van de maan en wat de maan in ware betekent. Als ik in het volle zwart geconfronteerd wordt door de licht gevende druppel op de vooruit van mijn auto word ik dood stil, alsof mij de kracht om te praten wordt ontnomen, want wie ben ik tenslotte onder het licht van de maan; slechts één van alle mensen die een lift probeert te krijgen naar de “levens reddende” economie. Een levensreddende economie bestaat niet! Het klinkt even afschuwelijk als de realiteit want de maan laat me realiseren hoe blind wij mensen zijn, hoe wij de ware essentie van deze vruchtbare wereld negeren en hoe wij bewust stoïcijns leven. Het is de omgekeerde wereld waarin we onze tijd verdoen als we zouden blijven hangen in de hypnose van het maanlicht dan dat wij door te werken met onze ogen dicht plaatsnemen in de sneltrein richting onze eigen uitvaart. Het hoeft voor mij allemaal niet zo snel. Passeer mij gerust met een zak vol geld want ik leef liever op de energie die teweeg komt bij het aansporen tot zien van wat de maan ons wil vertellen.